Varför vill Vitruvius inte förknippas med Microcement.

Vitruivus skiljer sig ganska stort ifrån andra produkter som också säljs in som "betong-beläggningar" , det är också det som är orsaken till att den finns.  Som läggare av flytspackel och microcement var jag aldrig riktigt nöjd med betongutseendet, och en del andra brister. Det här kan man göra bättre, tänkte jag... och det kunde man.

När man jämför betongbeläggningar bör man se på materialen i verkligheten och inte enbart jämföra på bilder. Det naturliga utseendet som många kunder efterfrågar ska bevaras eller förstärkas med tiden. 

I badrum är det viktigt att man endast har ett tätt lager, alltså tätskiktet. Allt ovanför och under tätskiktet ska släppa igenom fukt så den inte stängs inne.

 

Microcement  Vitruvius       Kommentar:
Diffusionsöppenhet -/• Varierar mellan fabrikat
Naturlig Flammighet -
Naturlig Färg -
Naturlig Patinering -
Miljöklassad -
Läggs fogfritt på Golv
Läggs fogfritt på Vägg


 

Andra betongmaterial

Slipade betonggolv sk HTC Superfloor

Vad är det?
Superfloor går ut på att man slipar/förädlar konstruktionsbetong med stora slipmaskiner. Metoden och maskinerna var ursprungligen från Sverige varpå vi har en yrkeskår i världsklass inom slipade betonggolv. Dessvärre kan sliparen inte trolla utan är helt beroende av betongen. Man får räkna med att slutresultatet blir lite var det blir. Är betongen sprucken så kommer det att synas. ligger ballasten/stenen i betongen ytligt så kommer den fram. Ligger den inte ytligt så kommer den inte fram 
Färgen på betongen varierar beroende på recept men också vilken grusådra man tagit sanden ifrån  
Slittåligheten och hårdheten i dessa golv är oslagbar men våra privata kunder klagade på komforten

Flytspacklade golv sk Designgolv

Flytspackel används i huvudsak för att avjämna underlag som sedan ska beläggas med något annat. Detta spackel har man också pigmenterat, vissa har unika recept, så att det liknar betonggolv.
Flytspackelgolv är lite All-or-nothing. Om man gör ett misstag eller har otur så kommer det att synas i slutresultatet ganska väl mot den annars ganska perfekta ytan.  Krympsprickor är relativt vanligt.  Vissa, inkl jag,  tycker att krympsprickorna är snygga och tillför golvet mer betong-karatär. Men det är nog få som gillar patineringen där ytan efter några år mer påminner om läder än om betong, 

Oavsett vad ni väljer så bör ni skaffa er så mycket kunskap och information om materialen som ni kan.
- Se det i verkligheten!

Många material inkl latexfärg kan se riktigt betonglika ut på bild