Vilka är vi?

Jag heter Marcus johansson och är grundare av Design By Cement AB som tagit fram och tillverkar inredningsbetongen Vitruvius.

Vi har produktionen och företaget baserat på Gotland därifrån skickas betongen runt om i landet och skandinavien.
För några år sedan la vi ner vår egna entreprenadverksamhet för att tillägna 100% av kapaciteten på produktion och försäljning. 

Jag är väldigt stolt över hur bra Vitruivius har blivit och det känns som en sorts belöning för ett hårt arbete. När jag för 5 år sedan började blanda och läsa på om recepturen kring spackel och betong  var min tanke aldrig att jag skulle sälja det vidare som produkt. Min tanke var mer en desperation över alla brister som finns i branchens material som ibland ledde till missnöjda kunder. Så jag ville bara ha något jag själv var trygg med, för att skydda min egna yrkesstolthet.

Branschens material var framtagna för att göra 1000tals kvadratmeter med 90% finish och min kundgrupp hade 100tals kvadratmeter och krävde 100% finish. (en personlig uppfattning)

Det första jag tog bort  var en tillsats som hjälper materialet att flyta ut självmant, som i flytspackel, för tillsatsen gör det också omöjligt att reparera sina misstag i efterhand utan att det syns. Som en bonus fick jag ett material som man även kan lägga på väggar utan att det rinner ner.
och så fortsatte arbetet.. ju mer jag anpassade mig efter materialen istället för att försöka kontrollera dem ju fler bonusar fick jag.

 

Som gammal golvläggare är det en fröjd att ha sitt egna material där man har förverkligat så många önskningar. Vitruvius är idag helt krympfri (spricker inte), crom-reducerad (allergi), kvarts-minimerad (stenlunga), damm-reducerad. 

Plasterna är fria från pvc, pft, ftalat, styren och bpa.

Jag tycker att vi har ett väldigt genomtänkt system och företag, från produktion till slutanvändning. Vem har inte gått på golv som gör att gummisulorna knarrar? Så ska aldrig "mina" golv låta... och det gör de heller inte.

Men arbetet är inte över... vi kan bli bättre.. Därför tar vi alltid emot feedback, ris som ros.
Marcus Johansson
VD Design By Cement AB

 

Vi som jobbar här

Vi är ett företag som expanderar ganska kraftigt.
Idag består Design By Cement av:

Martin och Marcus som sköter försäljningen och teknisk support.

Urban håller i utbildningar

Kurt och Kerstin tar hand om produktionen

Mira skickar provbitar och postar på Instagram m.m.

Görans företagsservice tar hand om ekonomin

Den växeln som ni kommer till om ni ringer till oss hyr vi in från Personlig svarsservice