Betong + Badrum =
Vitruvius .  

Bildgalleri över Betongbadrum

Betongen på bilderna är vår Vitruvius. Vissa är gjorda av våra läggare som finns runt om i landet och vissa är gjorda av privatpersoner.

Fler bilder finner ni på Instagram och Facebook

Betong + Badrum = Vitruvius

Vi har alla sett snygga betongbadrum. 
Med Vitruvius kan ni också ha det, lika lätt vid renovering som vid nybyggnation

 

Äkta Betongkaraktär

Vitruvius är unik i sin äkta betongkaraktär.
Betongen läggs på i ett 2 mm tjockt lager, vilket gör att det lämpar sig lika väl vid reniovering som vid nyproduktion. Den finns i 3 olika nyanser av grått, från ljus till mörk. Kan även beställas i specialbrytning.

Läggningen är okomplicerad och kan utföras utan varken förkunskaper eller specialmaskiner. Det går bra att korrigera misstag och skavanker från läggningen i efterhand

Betongens flammighet styrs till stor del av sliptekniken, där man kan skapa mindre flammighet genom att byta slippapper oftare. På så vis kan man få det ljusare instill handfat m.m. det ger en skön dimension och liv i rummet.

Nytt badrum utan att byta tätskikt

Vitruvius läggs ovanpå befintliga ytskikt som mattor eller kakel. Man behåller tätskiktet och t o m befintliga brunnar i duschen

Vitruvius består av en pulverdel som blandas med en vätskedel(Härdaren). Härdaren innehåller ett miljövänligt lim och ett ämne(retarder) som fördröjer härdningen av cementen. Massan blandas och läggs ut på golvet. Efter 15-18 timmar slipas golvet, då har bara limmet härdat men inte cementen, där kan man slipa med vanligt sandpapper. Efter slipningen läggs ytbehandlingen(Sealer) på med en mopp.

Underlag

Nya våtutrymmen behandlas precis som om man skulle sätta kakel eller klinkers med rätt tätskikt i rätt zon. Efter att tätskikten är på plast spacklar man ut ett tunnt lager av fix( både tätskikt och fix behöver vara från samma tillverkare) Ovanpå fixet lägger man sedan Vitruvius.

Befintlig kakel/klinkers förspacklas med ett fix så ytan blir slät, annars kan rutmönstret synas flammigheten. 

Mattor går bra att lägga på men inspektera noga så de sitter fast överallt först.

Golvvärme passar bra till Vitruvius

Installation

Installationen tar 2-4 dagar och yta kan beträdas 1 timma efter sista sealningen. 
Det behövs inga specialverktyg eller förkunskaper. 
Materialet levereras infärgas tillsammans med en grundlig läggarebok. Läs mer om läggningen HÄR

Installationen påverkar omgivningen minimalt gällande damm och oljud. 

Materialets arbetstid efter blandning är ca 20minuter
Optimal temperatus är 15-20 grader, lägg inte under 7 grader eller över 23grader.

Fläckskydd

I våtutrymmen behöver man komplettera Vitruvius kit med en extra ytbehandling som heter Supersealer. Den förbättrar fläckskyddet och gör det möjligt att städa med milda avkalkningsmedel.

Miljöklassad

Vitruivus är framtagen med stort miljöfokus. Den är dammreducerad, cromreducerad och testad av bedömningsföretaget SundaHus. Betyget blev B