Betong + Badrum =
Vitruvius .  

Betong i badrum

Vi har alla sett snygga betongbadrum. Med Vitruvius kan ni också ha det, lika lätt vid renovering som vid nybyggnation

 - Betongens flammighet och ruffighet kan man enkelt styra i läggningen, detta förklaras grundligt i medföljande instruktioner. 

Samma tätskikt som vid kakel

Man använder samma tätskikt som om man skulle lägga kakel/klinkers. Ovanpå tätskiktet spacklar man ett tunt lager av flytfix som man sedan lägger vitruvius på. För att behålla garantierna från tätskikts-leverantören så behöver fixet vara av samma märke.

I och med att tätskiktet ligger under så är det viktigt att ovanliggande lager är "öppna" så man inte stänger inne fukt. Därför har vi anpassat våra ytbehandligar med impregneringar som är "öppna" istället för täta lacker. Detta gör också att betongkänslan bevaras även under tid

Underlag

Vitruvius kan läggas ovanpå befintliga ytskikt som kakel eller klinkers. Man behåller tätskiktet och t o m de befintliga brunnarna i duschen.  Men man behöver spackla ytan slät först, annars kan ett rutmönster synas i flammigheten. Den spacklingen görs bäst med ett kakelfix, det är mer limm i fix än vanligt spackel.  Efter att ytan är spacklad lägger man på Vitruvius.


Plastmattor går bra att lägga på men inspektera noga så de sitter fast överallt först.

 - Golvvärme går bra att lägga på men den behöver vara avstängd under själva läggningen.
 

Behåll Garantier & Försäkringar

Då Vitruvius enbart räknas som ett ytskikt så påverkar inte betongen de garantier eller försäkringar som man vanligtvis har  i våtutrymmen.

Miljöklassad

SUNDA HUS bedömer byggprodukter och klassar dem efter miljöpåverkan. De gav Vitruvius betyget B, vilket är det högsta en cementbaserad produkt kan få. Detta är vi ensamma i Sverige om!
Att vara miljövänlig är viktigt men för oss innebär det också produktionsmiljö, arbetsmiljö, brukarmiljö vilka vi även lyckats bra inom.
 

Läggningen

Vitruvius består av en pulverdel som blandas med en vätskedel(Härdaren). Härdaren innehåller ett miljövänligt lim och ett ämne(retarder) som fördröjer härdningen av cementen. Massan blandas och läggs ut på golvet. Efter 15-18 timmar slipas golvet, då har bara limmet härdat men inte cementen, där kan man slipa med vanligt sandpapper. Efter slipningen läggs ytbehandlingen(Sealer) på med en mopp.