Betong + Badrum =
Vitruvius .  

Betong i badrum

Vi har alla sett snygga betongbadrum. Med Vitruvius kan ni också ha det, lika lätt vid renovering som vid nybyggnation

Betongen läggs på i ett 2 mm tjockt lager, vilket gör att det lämpar sig lika väl vid renovering som vid nyproduktion. Den finns i 3 olika nyanser av grått, från ljus till mörk. Kan även beställas i specialbrytning.

 - Betongens flammighet och ruffighet kan man enkelt styra i läggningen, detta förklaras grundligt i medföljande instruktioner. 

Underlag

Vitruvius kan läggas ovanpå befintliga ytskikt som kakel eller klinkers. Man behåller tätskiktet och t o m de befintliga brunnarna i duschen. Läggningen är så enkel att "alla" kan utföra den

Nytt badrum - befintligt tätskikt

Nya våtutrymmen behandlas precis som om man skulle sätta kakel eller klinkers med rätt tätskikt i rätt zon. Efter att tätskikten är på plast spacklar man ut ett tunnt lager av fix (både tätskikt och fix behöver vara från samma tillverkare). Ovanpå fixet lägger man sedan Vitruvius.


Plastmattor går bra att lägga på men inspektera noga så de sitter fast överallt först.

Golvvärme går bra att lägga på men den behöver vara avstängd under själva läggningen.
 

Behåll Garantier & Försäkringar

Då Vitruvius enbart räknas som ett ytskikt så påverkar inte betongen de garantier eller försäkringar som man har i våtutrymmen. 

Miljöklassad

SUNDA HUS bedömer byggprodukter och klassar dem efter miljöpåverkan. De gav Vitruvius betyget B, vilket är det högsta en cementbaserad produkt kan få. Detta är vi ensamma i Sverige om!
Men miljövänlig för oss, innebär också produktionsmiljö, arbetsmiljö, brukarmiljö vilka vi även lyckats bra inom.
 

Läggningen

Vitruvius består av en pulverdel som blandas med en vätskedel(Härdaren). Härdaren innehåller ett miljövänligt lim och ett ämne(retarder) som fördröjer härdningen av cementen. Massan blandas och läggs ut på golvet. Efter 15-18 timmar slipas golvet, då har bara limmet härdat men inte cementen, där kan man slipa med vanligt sandpapper. Efter slipningen läggs ytbehandlingen(Sealer) på med en mopp.