Vill du ha betonggolv? 
då vill du ha Vitruvius

Snygga Betonggolv

Vitruvius är unik i sin betongkaraktär som bör upplevas i verkligheten.
Betongen bygger bara 2mm vilket kan verka tunnt men slitskiktet är 1mm vilket är detsamma eller mer än de flesta golvmaterial.  Den finns i 3 olika nyanser av grått, från ljus till mörk, även specialbrytningar kan beställas.

 - Betongens flammighet och ruffighet kan man enkelt styra i läggningen , detta förklaras grundligt i medföljande instruktioner. 

Härdningen är helt krympfri vilket eliminerar risken för sprickor, det gör också att man kan lägga digt an mot t ex golvlister. 
 

Underlag

BETONG OCH FLYTSPACKEL är bra underlag för Vitruvius. Ytan behöver vara slät och ha en dragfasthet på minst 1,5mpa, vilket de allra flesta har.

KLINKERS behöver förspacklas så ytan blir slät. annars kan ett rutmönster synas i flammigheten.

TRÄBJÄLKLAG OCH PLANKGOLV behöver förstärkas med flytspackel. Tjocklek, armering m.m. är beroende på tillverkare, hänvisar därför till bygghandeln för mer information.

GOLV MED GOLVVÄRME går bra att lägga på. golvvärmen bör dock vara avstängd under själva läggningen men kan sättas på igen när läggningen är klar

Diffusionsöppen

Vitruvius är diffusionsöppen vilket innebär att den låter underlaget andas, som kan behövas vid betonggolv i källare, badrum och många andra konstruktioner. Tillsammans med Linoljesåpa som städmaterial har man ett bra fläckskydd som också  fungerar som ett extra slittlager.
Linoljesåpa förhindrar också gnikande missljud från gummisulor.

Miljöklassad

SUNDA HUS bedömer byggprodukter och klassar dem efter miljöpåverkan. De gav Vitruvius betyget B, vilket är det högsta en cementbaserad produkt kan få. Detta är vi ensamma i Sverige om!
Men miljövänlig för oss, innebär också produktionsmiljö, arbetsmiljö, brukarmiljö vilka vi även lyckats bra inom.
 

Läggning

Vitruvius består av en pulverdel som blandas med en vätskedel(Härdaren). Härdaren innehåller ett miljövänligt lim och ett ämne(retarder) som fördröjer härdningen av cementen. Massan blandas och läggs ut på golvet. Efter 15-18 timmar slipas golvet, då har bara limmet härdat men inte cementen, därför kan man slipa med vanligt sandpapper. Efter slipningen läggs ytbehandlingen(Sealer) på med en mopp.