Betongväggar av Vitruvius - 
Nästan magiskt

 

Bildgalleri på betongväggar

Betongen på bilderna är vår Vitruvius. Vissa är gjorda av våra läggare som finns runt om i landet och vissa är gjorda av privatpersoner.

Fler bilder finner ni på Instagram och Facebook

Betongväggar som skapar stämning.

Vill ni ha de ljusa sammetslena betongväggarna med lätt flammighet eller de mörka intensiva med mycket flammighet...? oavsett så vill ni ha Vitriuvius

Äkta Betongkänsla

Betongväggar av Vitruvius känns igen på sin äkta betongkänsla.
Betongen läggs på i ett 2 mm tjockt lager vilket gör att den lämpar sig lika väl vid renoveringar som vid nybyggnation. Inga speciella anpassningar av befinliga lister eller eluttag behöver göras.  Den finns i 3 olika nyanser av grått, från ljus till mörk, även specialbrytningar kan beställas.

Läggningen är okomplicerad och kan utföras utan varken förkunskaper eller specialmaskiner. det går bra att komplettera misstag och skavanker från läggningen i efterhand. 

Golvets flammighet styrs till stor del av sliptekniken där man kan skapa mindre flammighet genom att byta slippapper oftare. På så vis kan man få det ljusare intill innerhörn och mörkare mer flammigt nära ytterhörn. Det ger väggen liv.

Härdningen är helt krympfri vilket eliminerar risken för sprickor och minimerar påfrestningen vid läggning på tapeter.
 
 

Liten åtgärd - Stor skillnad

Vitruvius är framtagen för golv och trappor så väggarna kommer klara av högt slitage. Offentliga väggar kan man behandla med klottervax

Vitruvius består av en pulverdel som blandas med en vätskedel(Härdaren). Härdaren innehåller ett miljövänligt lim och ett ämne(retarder) som fördröjer härdningen av cementen. Massan blandas och läggs på väggen. Efter 15-18 timmar slipas golvet, då har bara limmet härdat men inte cementen, där kan man slipa med vanligt sandpapper. Efter slipningen läggs ytbehandlingen(Sealer) på med en mopp eller trasa.

Underlag

Väggar av skivmaterial som gips, spånskiva eller liknande behöver remsas i skarvarna, eller kläs med väv precis som vid målning.

Ytan ska vara slät annars kan ojämnheterna påverka flammigheten.

Putsat/betongväggar går bra att lägga på.

Installation

Installationen tar 2 - 4 dagar.
Det behövs inga specialverktyg eller förkunskaper.
Materialet levereras infärgat tillsammans med en grundlig läggarbok. Mer information om läggningen finner ni HÄR

Installationen påverkar omgivningen minimalt gällande damm och oljud.

Materialets arbetstid efter blandning är ca 20 minuter.
Optimal temperatur är 15 - 20 grader, lägg inte under 7 grader eller över 23 grader.

Miljöklassad

Vitruvius är framtagen med stort miljöfokus. Den är dammreducerad, cromreduserad och den är testad av bedömningsföretaget SundaHus. Betyget är B