Betongväggar av Vitruvius - 
nästan magiskt

 

Betongväggar

Vill ni ha de ljusa sammetslena betongväggarna med lätt flammighet eller de mörka intensiva med mycket flammighet...? oavsett så vill ni ha Vitriuvius

Betongväggar av Vitruvius känns igen på sin äkta betongkänsla.
Betongen läggs på i ett 2 mm tjockt lager vilket gör att den lämpar sig lika väl vid renoveringar som vid nybyggnation.  Den finns i 3 olika nyanser av grått, från ljus till mörk, även specialbrytningar kan beställas.

 - Betongen flammighet och ruffighet kan man enkelt styra i läggningen, detta förklaras grundlingt i medföljande instruktioner. 

 

Liten åtgärd - stor förändring

Då härdningen är helt krympfri så kan lägga på på tapeter, väv m.m. utan risk för släpp eller sprickor. Det går också bra att lägga digt an mot eluttag, lister m.m.
 

Underlag

Väggar av skivmaterial som gips, spånskiva eller liknande behöver remsas i skarvarna, eller kläs med väv precis som vid målning.

Kakel går att lägga på om man först spacklar ytan slät, annars kan det synas ett rutmönster i flammigheten. 

Putsat/betongväggar går bra att lägga på.

Miljöklassad

SUNDA HUS bedömer byggprodukter och klassar dem efter miljöpåverkan. De gav Vitruvius betyget B, vilket är det högsta en cementbaserad produkt kan få. Detta är vi ensamma i Sverige om!
Men miljövänlig för oss, innebär också produktionsmiljö, arbetsmiljö, brukarmiljö vilka vi även lyckats bra inom.
 

Läggning

Vitruvius består av en pulverdel som blandas med en vätskedel(Härdaren). Härdaren innehåller ett miljövänligt lim och ett ämne(retarder) som fördröjer härdningen av cementen. Massan blandas och läggs på väggen. Efter 15-18 timmar slipas golvet, då har bara limmet härdat men inte cementen, där kan man slipa med vanligt sandpapper. Efter slipningen läggs ytbehandlingen(Sealer) på med en mopp eller trasa.