Vitruvius - Betongen för inredning

Inreda med betong
Med fokus på den naturliga känslan och kvalité så har vi lyckats framställa en betong som kanske bäst beskrivs som en puts eller spackel  som läggs i ett ca 2mm tjockt lager och har samma utseende som betongens yttersta skikt. Ytan innehåller bitvis små sandkorn, 0,5mm stora, och färgen kommer mestadels från cementens naturliga färg.  Vi lagerhåller den i 3 olika nyanser men kan färga in den i nästan alla kulörer, dock mot en extra avgift.

Vi skickar gärna ut provbitspaket så ni kan bestämma färg och känna på materialet i verkligheten.  

Tillverkningen av betongen

Pollio Vitruvius, -15 fkr. skrev 10 böcker om arkitektur där han bla förklarar vikten av att allt byggande bör följa ledorden Firmitas, Utilitas, Venustas 
(hållbarhet, funktion, skönhet)

Betonggolv

 Vitruvius inredningsbetong är ett golvmaterial som passar bra både i privata som offentliga miljöer. Den är sittålig och man har ett bra fläckskydd. Installationen kan göras på 2-4 dagar. Trots sina 2mm så ger den bra komfort och man blir inte lika trött i benen som med "vanliga" betonggolv.

Fördelar: Läggs i ett tunnt skikt som underlättar vid renoveringar
Underhåll/städ: Äkta linoljesåpa i första hand
 

Betongvägg

Väggar i Vitruius är snyggt och man får en äkta betongkänsla även om underlaget är t ex gips. Mängden av flammighet bestäms enkelt i slipmomentet så man kan skapa mindre flammighet mot innehörn och mer flammighet mot ytterhörn och därmed få en djupare dimension på betongen. 

Fördelar: Slittålig, snabb och relativt enkel installation

Betong i Badrum

Betong i badrum är inte bara snyggt utan väldigt praktiskt. Många återkommande kunder berättar om komforten och hur lätt den fogfria ytan är att rengöra och torka av. Golv och väggar, även inne i duschdelen, går bra att belägga.


Fördelar:
Kan läggas utan att förstöra befintligt tätskikt.

loading...

Möbler & trappor

Med ett material som är slittåligt nog att gå på som man samtidigt kan lägga på vertikala ytor som väggar så finns det inte många begränsningar. Gör om ditt bord, din bänkskiva. Betongen tål upp till 800 grader


Att tänka på: Vitruvius släpper igenom fukt och därför behöver man antingen välja ett underlaget som tål fukt eller så behöver man komplettera fläckskyddet med en vattentät lack eller olja så att fukten inte kommer ner till underlaget.

Vanliga frågor

Kan man lägga på träbjälkslag?
Ja, men först behöver man göra en träbjälklags-förstärkning med flytspackel. Det betyder att man flytspacklar ett lager på den ytan som ska beläggas först. Hur tjockt, armering m.m är beroende av tillverkare. Bygghandeln kan lämna mer exakta intruktioner och pris.

Kan man lägga på trägolv?
Brädgolv och trägolv behöver flytspacklas först enligt tillverkaren instruktioner. exempelvis Combimix 760 spacklar man minst 30% av brädans tjocklek. 

Vad kostar Vitruvius om man lägger själv?
590kr/m2 kostar Vitruvius och då har man allt i materialväg som behövs. Badrum och möbler kostar ca 610kr/m2 p g a Supersealern som extra fläckskydd. Det tillkommer slippapper och ev verktyg

 

B-klassad av SUNDA HUS.
Vi på Design By Cement sätter hög värde på miljön i allt vi gör. Därför är det naturligt för oss att Vitruivius också är miljövänlig. Vi är stolta över det näst högsta betyg från Sunda hus. Detta gör oss bäst även i detta område. 

Våra färger:

1 770 kr
1 770 kr
1 770 kr