Vitruvius
- Betongen för inredning

Vitruvius Microcement är en 2mm tjock beläggning som läggs på ytor där man önskar ett snyggt betongutseende och känsla. Materialet är slittåligt och klarar hög belastning 
Recepturen är delvis baserad på en 2000år gammal text skriven av Marcus Poolio VITRUVIUS 
 

ÄKTA BETONGKÄNSLA ÄR SKILLNADEN
Vitruvius ger en äkta betongkänsla med naturlig flammighet och fint grus (0,2mm) som syns i ytan. Det är många, även professionella, som misstagit Vitruivus mot massiv betong. 
 

ETT LAGER
Många gillar att det är en tjock massa som man glättar ut i ett lager.  
ett 2mm tjockt lager som läggs i en etapp = mindre arbete, tid och pengar

FÄRGER
Vi lagerhåller 3 olika nyanser av grått, från ljus till mörk. Då cementbaserade produkter påverkas mycket av ljuset ser vi gärna att ni beställer ett kostnadsfritt provbitspaket innan ni bestämmer färg. Bilder via internet kan lätt luras. 
På begärnan kan vi också göra specialinfärgning.

BEVISAT MILJÖVÄNLIG
Miljövänliga och ofarliga produkter ligger oss nära om hjärtat. SUNDA HUS bedömer byggprodukter och klassar dem efter miljöpåverkan. De gav Vitruvius betyget B, vilket är det högsta en cementbaserad produkt kan få.
Detta är vi ensamma i Sverige om!

DIFFUSIONSÖPPEN
I många fall är det viktigt att ytskikten är diffisionsöppna, det betyder att underliggande material kan andas. Om ytskiktet inte är tillräckligt eller överhuvudtaget diffusionsöppet så riskerar man att ytskiktet tryckt loss. Det kan röra sig om källaregolv eller badrum m.m. Vitruvius är såklart diffusionsöppen och lämplig i nämnda utrymmen 

Vanliga frågor, FAQ

Kan man lägga microcementen på träbjälkslag?

Ja, men först behöver man göra en träbjälklags-förstärkning med flytspackel. Det betyder att man flytspacklar ett lager på den ytan som ska beläggas först. Hur tjockt, armering m.m är beroende av tillverkare av flytspacklet. Bygghandeln kan lämna mer exakta intruktioner och pris.

Varför har Vitruvius ingen fiberarmering?

Helt enkelt för att det inte behövs.
Även om vi kallar Vitruvius för Microcement så är det ganska mycket som skiljer dem åt.  Vår receptur tillåter att man lägger i fastare konsistens, alltså med mindre vatten i blandningen. Det blir då mindre vatten som försvinner under härdningsprocessen = mindre spänningar. Därför behöver vi ingen armering som håller ihop vår produkt. Det är också därför kan vi lägga ett (1) tjockt lager medan andra ber 2,3 eller 4 lager för att komma upp i samma tjocklek.

Pris på microcementen Vitruvius

Installerat och klart är ungefär samma som om lägger kakel eller klinkers i liknande kvalité
590kr/m2 kostar Vitruvius och då har man allt i materialväg som behövs för torra väggar och golv. I badrum behöver man komplettera fläckskyddet med SUPERSEALER som kostar 360kr/15m2. Bänkar och möbler rekommenderar vi LINOLJEVAX som kostar 160kr och räcker till ca 10m2

Nedladdningar

Certifikat

Emissionsanalys

Broschyrer & annat